Reprezentanta dealer-ului oficial TehnoNICOLI in Moldova (+373 22) 922 - 282

Case particulare.


Cerinţele de bază aplicabile constructiilor de case sunt practicitatea şi aspectul exterior frumos. Caracterul practic presupune, în primul rând, fiabilitate, deoarece acoperisul casei protejează clădirea de vremea rea în fiecare zi a anului. Cu cât rezistenţa îndelungată în timp a acoperisului va fi mai mare fără o reparaţie periodică, cu atât mai practic poate fi el considerat. Frumuseţea acoperisului depinde de forma şi materialul din care este făcut. Specialiştii companiei TehnoNICOLI au reuşit să îmbine fiabilitatea și estetica în învelitoarele pentru acoperisuri pentru acoperisurile înclinate, prin confecţionarea tiglei flexibile SHINGLAS și a panourilor compozite LUXARD. Tigla compozită este un material pentru acoperisuri relativ nou. Ea este produsă pe baza panourilor de tigla metalică acoperită cu granule de piatră. Acoperisul realizat din LUXARD arată foarte respectabil şi solid, însă nu toate formele arhitecturale sunt accesibile acestui material. El este utilizat rar parţial şi din cauza unor cerinţe specifice de montare. Tigla flexibilă marca SHINGLAS, denumită şi şindrilă bituminoasa sau învelitoare moale, este, însă, cunoscută de foarte mult timp în Republica Moldova. Practic, în fiecare oraş din Moldova, printre care şi oraşele Chişinau, Bălți, Comrat, Ungheni, Soroca, Orhei, Căușeni, etc. – puteţi găsi cu ușurință o casă acoperită cu tigla flexibila SHINGLAS. Iar circulând pe autostrăzile și drumurile interurbane, aveţi posibilitatea să vă opriţi la un hotel sau restaurant, care au un acoperis construit din gontul marca SHINGLAS. Timp de două decenii sindrila bituminoasa SHINGLAS înfrumuseţează casele şi alte construcţii din Moldova. Ea bucură atât ochiul, cât mai ales inima, prin practicitatea şi frumuseţea sa. Trăsăturile distinctive ale acoperisurilor din tigla flexibila este etanşeitatea absolută, silenţiozitatea la căderea precipitaţiilor şi durabilitatea.

Trece

Acoperisuri cu panta


Izolaţia termică a caselor particulare este împărțită în trei părți principale. În dependenţă de poziţia nivelurilor, se efectuează izolarea peretilor fundatiei şi a subsolului, a peretilor fatadei şi a acoperisului. Compania produce două tipuri de izolant termic – vată minerala și polistiren extrudat. Polistirenul extrudat, din punct de vedere al materiei prime, nu este altceva decât bine-cunoscutul polistirol expandat alb obişnuit, produs, însă, după o tehnologie care-i conferă o rezistenţă ridicată şi o impermeabilitate absolută pentru apă. Plăcile de polistiren extrudat sunt folosite pentru izolaţia termică a peretilor fundatiilor și subsolurilor, şi pentru amenajarea locuinţei cu ajutorul unei pardoseli calde. Compania TehnoNICOLI produce polistiren extrudat marca Tehnoplex. Constructorii profesionişti din Republica Moldova cunosc foarte bine plăcile XPS Tehnoplex. Polistirenul extrudat este utilizat cu succes în proiectele în care izolaţia termica trebuie fie rezistentă la umiditate şi sarcini fizice mari. Aceste calități sunt esenţiale pentru industria de constructii. După efectuarea izolatiei termice a fundatiei şi subsolului se trece la izolatia termica a peretilor şi acoperisului. Pentru fatade si acoperisuri, compania TehnoNICOLI produce vata minerala. Minvata este un produs ignifug natural cu densitatea de 30-180 kg / m³, confecţionat din piatră de bazalt. Pentru izolarea termica a peretilor este folosită minvata marca TehnoFAS, cunoscută şi sub denumirea de vata de piatra, sub formă de plăci cu densitate de 140 kg / m³. Izolatia termică cu plăci din vata minerala a fatadelor a început să fie folosită în Republica Moldova în urmă cu aproximativ şapte ani; până la acel moment în acest scop era folosit polistirolul expandat. O astfel de faţadă este foarte durabilă, rezistentă la foc, şi permite peretilor să respire. Acoperisurile, mansardele şi podurile de ambele tipuri sunt izolate cu minvata marca Roclait. Densitatea acestor plăci este de 30 kg / m³. Ea păstrează excelent căldura în mansarda în timpul iernii, și o menține rece în timpul verii.

Trece

Izolatia termica a casei


ÎIzolatia hidrofugă obişnuită pentru o casă privată prevede acoperisul și fundatia cu subsolul. Hidroizolatia subsolului este adesea subestimată. Însă dacă picioarele sunt ude, nici un cojoc nu te va încălzi. Republica Moldova dispune de materiale de construcţii proprii excelente, cum ar fi caramida şi cotiletul. Aceste materiale sunt higroscopice. În limbajul comun, ele devin umede foarte repede. În cazul în care fundaţia este izolată prost, apa se ridică prin capilarele din cărămidă şi cotileţ până la o înălţime de cinci etaje și chiar mai sus. Acest lucru înseamnă ciuperci de mucegai pe pereti și respectiv boli alergice permanente, mai ales la copii. În ultimul timp, de o popularitate din ce în ce mai mare în Moldova se bucură betonul celular – gazobetonul şi penobetonul, a cărei caracteristică de bază este uscăciunea. Dacă în el pătrunde apa, fie şi în cantităţi foarte mici, el îşi pierde brusc proprietăţile sale de izolare. De aceea, atunci când se construieşte o casă cu utilizarea gazobetonului / penobetonului, a caramidei sau cotiletului, este esenţial de a planifica şi impermeabilizarea peretilor. Compania TehnoNICOLI propune două tipuri de materiale pentru izolarea fundatiilor caselor private. Acestea sunt hidroizolatiile pe bază de materiale bituminoase în rulouri, şi amestecurile bituminoase de mastic la rece. Cea mai bună opţiune este izolatia pe bază de materiale bituminoase în rulouri care poate fi topită cu ajutorul unui arzător cu propan. În cazul unui acces limitat la peretele exterior al fundatiei, este utilizată izolatia cu tencuială de mastic. Pentru hidroizolarea acoperisului inclinat, compania TehnoNICOLI oferă tigla flexibila marca SHINGLAS, cunoscută şi sub denumirea de gont bituminos, şi tigla metalica compozită în panouri marca LUXARD. Ele sunt descrise detaliat pe această pagină, în secţiunea “Acoperisurile înclinate.”

Trece

Hidroizolatie fundatiilor