Reprezentanta dealer-ului oficial TehnoNICOLI in Moldova (+373 22) 922 - 282

Acoperis. Hidroizolatie.


Bitumul este unul dintre cele mai vechi materiale de constructii cunoscute. Despre proprietăţile bitumului natural, sau aşa-numita “smoală de pământ” folosită pentru fixarea vârfurilor suliţelor antice şi pentru a face prima veselă impermeabilă, omul ştia încă 10 mii de ani în urmă. Bitumul a început să fie utilizat în constructii pentru hidroizolare în urmă cu aproximativ 3,5 mii de ani. Primul material hidroizolant bituminos în rulouri a fost bine-cunoscutul ruberoid, care nu era altceva decât o folie bituminoasa hidroizolantă obţinută prin impregnarea şi acoperirea cu mastic bituminos oxidat a unui strat suport, urmată de presărarea cu nisip. Mai târziu, a apărut ruberoidul pentru confecţionarea căruia în calitate de strat suport nu era folosit cartonul, care era foarte repede deteriorat de multiple bio-organisme, ci pânza de sticla. Un astfel de strat suport , în comparaţie cu cel de hârtie, prelungea durata de exploatare a materialelor de acoperire în rulouri. Cea mai nouă tehnologie de fabricare a materialelor bitumate de acoperire în rulouri constă în utilizarea poliesterului în calitate de strat suport. Materialele confecţionate în baza unui astfel de start suport sunt foarte rezistente şi durabile. Dezvoltarea chimiei polimerilor a permis transformarea bitumului obişnuit într-un material viabil de constructii. Elaborările avansate ale TehnoNICOLI, cum ar fi materialul Tehnoelast confecţionat cu utilizarea atât a bitumului cât şi a polimerilor, măreşte capacitatea acoperisului de a rezista la sarcinile vremii timp de foarte mulţi ani. Membranele bituminoase produse de către compania TehnoNICOLI din Republica Moldova sunt lideri pe piaţa de materiale pentru învelitori. Linocrom, Bipoli şi Bicroelast sunt principalele mărci comerciale de membrane bituminoase care asigură peste 80% din cerinţele pieţei.

Trece

Membrane bituminoase


Calitatea fără compromisuri, tehnologia avansată şi suportul complet sintetic fac membranele tip PVC esenţiale pentru şantierele de constructii. Membrana pentru acoperisuri tip PVC ale companiei TehnoNICOLI protejează fiabil clădirile şi constructiile în care au fost investite sume enorme de bani, împotriva pătrunderii apei. Acestea sunt în primul rând complexele industriale, inclusiv şi cele ale bine-cunoscutelor companii Volkswagen, Peugeot-Citroen, Toyota, Coca-Cola, Liebhierr, Volvo şi multe altele. Policlorura de vinil (PVC), stratul suport al membranelor PVC, este un polimer chimic rezistent şi practic neinflamabil. Datorită studiilor efectuate la Centrul de cercetări ştiinţifice ale TehnoNICOLI şi a experienţei bogate a companiei în acest domeniul, PVC a devenit un produs de o calitate perfectă. Materialul este fabricat după o metodă specială în trei straturi după tehnologia TRI-P®, rezultând avantajele unei calităţi inaccesibile altor învelitori pentru acoperis, şi anume greutatea mică, rezistenţa la foc, rezistenţa chimica, flexibilitatea şi mai presus de toate – durabilitatea. Membrana pentru acoperisuri tip PVC este un acoperis “pentru totdeauna” – durata de exploatare de 40 de ani fără reparaţie poate fi comparată cu durata de exploatare a clădirii. Membrana pentru acoperisuri tip PVC TehnoNICOLI este un material ecologic, care îmbină în sine proprietăţi tehnice de top, costuri de operare minime, viteză mare de montare, fiabilitate şi care posedă întregul set de certificate europene de calitate / conformitate. Aceste membrane sunt o noutate pe piaţa din Moldova, şi până nu demult ele erau folosite sporadic şi mai ales de către investitorii străini pentru obiecte majore noi. Costul acoperisurilor din PVC este comparabil cu membranele bituminoase de cea mai înaltă calitate.

Trece

Memebrane PVC / TPO


În gama de materiale TehnoNICOLI masticurile fabricate pe baza de bitum pentru constructii reprezintă o direcţie aparte. Masticurile bituminoase, bituminoase cu polimeri şi masticurile bitum-polimerice hidroemulsii pentru lucrările de acoperire şi hidroizolare, datorită formelor sale amorfe, sunt adesea indispensabile în constructia de clădiri şi instalaţii. Acestea sunt folosite în mod obligatoriu pentru construirea acoperisurilor şi izolarea acestora – astfel de amestecuri de amorsare sunt numite “bitum tăiat”. Pentru suprafeţele complexe cu mai multe elemente de trecere sau în cazul absenţei condiţiilor de hidroizolare cu utilizarea rulourilor, sunt utilizate masticurile la rece. O astfel de categorie de masticuri sunt livrate pe şantier gata de utilizare. Pentru spaţiile interioare, de exemplu pentru izolarea blocului sanitar, sunt utilizate emulsiile de bitum apoase. Aceste masticuri în care solventul este apa, pot fi uşor utilizate în spaţiile interioare. Toate masticurile la rece pot fi aplicate şi în mod mecanizat. Masticurile fierbinţi, în funcţie de categorie şi destinaţie, înainte de utilizare sunt încălzite până la temperatura necesară de aplicare. Din această categorie de masticuri face parte masticul obişnuit pentru învelitori, aşa-numita “răşină” şi obturatoarele speciale pentru izolare şi pentru drumuri. Masticurile TehnoNICOLI sunt utilizate pe toate şantirerele, deoarece ele sunt materiale cu aplicare universală şi foarte uşor de utilizat. Utilizându-le, puteţi înlătura rapid orice defecţiune al unui acoperis sau orice altă structură care necesită etanşare

Trece

Masticuri bituminoase